paradys

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

De Beurs


‘Hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en zei: ‘Neem deze beker en geef hem aan elkaar door. ’ (Lukas 22: 17
)


Paranormaalbeurs 2013

Op eerste en tweede Paasdag waren we aanwezig op de paranormaalbeurs in het sporthal Almere Buiten.

Enkele ervaringen:

Zondagmiddag waren losten Alie en ik, Paul en Maria af. Het was best wel rustig deze dag op de beurs. Toen ik binnenkwam ben ik eerst naar boven gegaan om het geheel te kunnen overzien. Zowel op de sieraden- als op de paranormaalbeurs liepen niet zoveel mensen.
 
Paul en Maria waren nog in gesprek, dus ging ik op een rijtje stoelen zitten daar tegenover en raakte gelijk in gesprek met een mevrouw die ook zat te wachten. Ze was wat huiverig voor alles wat met kerk te maken heeft. Toch was het katholieke voor haar wel belangrijk.
 
Daarna toen Alie er ook was, zijn we eigenlijk continu in gesprek gebleven met mensen. Lange gesprekken ook, ookal was het niet druk op de beurs. Tweemaal sprak ik met M., de paragnost tegenover de stand. Eerst door op haar af te stappen. Haar perceptie van het goddelijke is veel breder dan die van ons vertelde ze, maar ze had wel respect voor Jezus en de 12 apostelen, die ze ook regelmatig ontmoet in haar geestelijke ervaringen, zei ze. Omdat het rustig was luisterde ze mee met alle gesprekken. Het laatste gesprek dat we die dag hadden was daarom met haar. Ze kwam bij ons zitten en op het einde mochten we voor haar bidden. Voor de waarheid en voor wat de kern van haar goddelijk leven zou mogen zijn: Jezus.
 
Op de tafel lagen de fotokaartjes van Alie en die van kaarten op tafel. Verder de kan met wijn, een beker en een bordje met brood. En wat bijbels en de bijbelkaartjes. Deze voorwerpen waren ruimschoots voldoende om met mensen in gesprek te raken. Eerst door de fotootjes en dan de bijbelkaartjes en later in het gesprek kwamen de wijn, brood en beker ter sprake.
 
Het eerste gesprek was met een vrouw die de afbeelding van een vlinder aanwees. Er ontstond een gesprek over dat wat zo teer en mooi is gemaakt door God. En over kwetsbaarheid.
 
Het tweede gesprek was met E. Zij kwam verward over en noemde meerdere problemen. Een kind met autisme, een partner met autisme en een scheiding. Weinig geld en een huisvestingsprobleem. Echter niet in Almere (anders hadden we als kerken kunnen helpen), maar in D. Het evangelie hebben we mogen uitleggen en we mochten voor haar bidden.
 
Het derde gesprek was met S. Een lang gesprek. Hij komt uit Irak. Daar heeft hij gestudeerd, kent alle talen van die streek, kent de koran heel goed en heeft daar zelf kritiek op. Hij begon eerst met een betoog om het bestaan van allah/God te bewijzen vanuit de wetenschap. Daarin waren we het van harte met elkaar eens. Een mooi verhaal over zijn jeugd: een bejaarde vrouw in een dorp die haar hele leven al draden spon van schapenwol door aan een gereedschap te draaien. Hij vroeg haar: Kun je zeker weten dat allah bestaat? Ja, dat weet ik zeker zei de vrouw. Kijk maar naar de aarde en de hemellichamen. Welke kracht draait deze rond? Daarna zoomden we verder in op het evangelie. Daarin verschilden we van mening. Onze visie op Jezus en het geloof vertoont zoveel gaatjes volgens hem. Alleen zit zijn taal in de weg. Hij gaat zijn betoog laten vertalen en mij zijn vragen/bewijzen mailen. Dus dit krijgt een vervolg. Ook voor S. mochten we bidden.
 
Het vierde gesprek was met Y., A. en J. We mochten voor alle drie bidden.
 
En op tweede paasdag:

Verslag 2de paasdag
Ochtend Maria en Jacob; middag Joel en Jacob
De beurs was niet druk bezocht maar in de ochtend hadden we nog wel veel gesprekken dankzij Maria die iedereen nadrukkelijk uitnodigt een kaartje te trekken.
Naast kaartjes hadden we fotokaarten en een avondmaal set zoals afgesproken op de voorbereidingsdag.
De avondmaal set met een directe links naar pasen kwam veel mensen wel bekend voor. Verder bleken een aantal kaartjes “raak” zoals bij een vrouw die een kaartje trok dat “als er vergeving is zal er genezing zijn” Zij vertelde van haar moeizame relatie met een overheersende man die haar vergeving had gevraagd voor een overspelige relatie.
We hebben hier lang over gesproken en voor haar gebeden.
Een andere vrouw trok een kaartje dat God een keer in haar lot zou brengen. Zij vertelde hoe zij actief was in de evangelische broedergemeente en daar door onenigheid nu een tijdje niet meer kwam. Ook met haar mochten we bidden.
Een andere vrouw van de evangelische broederschap gemeente zei na afloop van het gesprek ze had gevonden waarvoor ze naar de beurs was gekomen.: “richting wat te doen”

In de middag werd het alleen maar rustiger, Joel en ik hebben wel een paar gesprekken gehad zoals een vrouw die meende dat als je liefde en compassie nastreeft het allemaal wel goed komt, dat alle religies iets goeds hebben.
We spraken met haar over eeuwig leven en de voorwaarde die God stelt en dat er maar 1 weg tot behoud is; Jezus.
Alles bij elkaar reden voor dankbaarheid dat we weer op de juiste plaats aanwezig waren voor een aantal mensen.


We zijn blij dat er nog steeds regelmatig christenen in Almere ons via via weten te vinden. Voel je daarom ook vrij om ons team te komen versterken als je geworteld bent in het evangelie van Jezus Christus.  Om mensen die verloren dreigen te gaan liefdevol aan de hand te nemen en de goede richting te wijzen.

Gods zegen namens Paradys,

Iwan van Holst
(iwanvanholst@gmail.com)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu